Hjem > Billeder fra 2006 > Sylt rundt

camp_sylt2.jpg
280 visningerVi teltede på een lang række på vestkysten af Sylt, således at vores lejr ikke synede af så meget set fra badeanstalten.
camp_sylt1.jpg
292 visningerLejren på vestkysten af Sylt. Hilleberg, Hilleberg, Helsport, Hilleberg etc..
danger.jpg
329 visningerI gamle dage havde tyskerne den dårlige vane at lave høfter(buhnen) i metal. Det betyder at der flere steder står skarpe rustne metaltænder i vandet. De tyske roere havde stor respekt for dem og fortalte om faren ved at surflande sådan et sted.
redcliff.jpg
308 visningerEfter +50 km landede vi på dag 1 under 'Den røde klint'. Det var strengt forbudt at gå op i klitterne.
hornum2.jpg
296 visningerØystein i nationaldragt foran Hörnum fyr. Tyskerne havde stor morskab ud af at kalde nordmanden for Schleswig-Øystein.
hornum1.jpg
362 visningerFørste stop ved Hørnum fyrtårn tæt på sydspidsen af Sylt efter et 25km kryds. Der hersker en næsten Moesgård'sk stemning da folk kaster sig over nærmeste iskiosk.
sydwesthorn.jpg
288 visningerSlusen ved Südwesthörn på fastlandet(syd for dæmningen til Sylt). Vi pakkede kajakkerne om aftenen og startede næste morgen kl 6:15 ved højvande.
coffeeholics.jpg
334 visningerKaffe-holikere kan selv i bagende sol altid drikke en kop kaffe. AnneGrethe, Udo og Øystein fyrer op i kedlerne.
trenk.jpg
297 visningerTrenk får sig en smøg på nordspidsen af Sylt. Til dagligt ror han med udgangspunkt i Flensborg.
syltnorth.jpg
294 visningerVi landede på nordspidsen af Sylt for frokost og rulletræning.
sigurd.jpg
330 visningerPå den bredde strand på Rømø brugte vi kajakvogne for at rulle kajakkerne op til lejren. Det er i øvrigt normalt at kajakvogn er obligatorisk på tyskernes ture.
campromo.jpg
290 visningerLejr på Rømø. Alle midler blev taget i brug for at få lidt skygge.
bordermarker.jpg
301 visningerGrænsebåke på Rømø. Der er to af disse båker på Rømø og to på Sylt - og de står alle på linie.
hatch3.jpg
299 visningerCykelventil til at lukke foreste pakkeluge i Oland kajakken med.
hatch2.jpg
312 visningerPakkelugerne i Oland kajakken lukkes tæt v.h.a. en cykelslange.
hatch1.jpg
325 visningerOland kajakken fra tyske Pietsch-Hansen kan fåes med cykelslange lukkede pakkeluger. Resultatet er en pakkeluge der næsten er usynlig. Det var sigende at flere af de mere erfarne tyskere havde fravalgt denne flotte men også besværlige løsning.
polarrudder2.jpg
308 visningerRoret i Lettmann's Polar kajak set nedefra.
polarrudder1.jpg
302 visningerLettmann's Polar kajak er udstyret med et kombineret ror/finne system. Når finnen slåes helt ned fungerer den også som ror. Rorbladet der ses på billedet er beregnet til en 2er-kajak og var også jfr. ejeren for kraftigt.
anastrolley.jpg
326 visningerTrenk demonstrerer at den lille Anas Acuta godt kan laste de store hjul til kajakvognen. Når man trækker vognen i sand er store hjul en nødvendighed.
polarinside.jpg
317 visningerEt blik ind i cockpittet af Mathias Pankins Polar. Han havde monteret et pakkenet under dæk, som bla. blev brugt til kajakvognen.
clock.jpg
307 visningerMathias havde faststøbt et ur i hans kajak. Når man ror i Vadehavet er det vigtigt altid at have ur med p.gr.a. tidevandet.
7.jpg
288 visningerTuren sluttede ved Vidå Sluse (Højer) kl. 9:00.
6.jpg
288 visningerRømø Havsand.
5.jpg
273 visningerSolnedgang på Rømø Havsand. 6 t. og 47 min. til vi skal være på vandet!
4.jpg
273 visningerUdo Beier docerer.
3.jpg
277 visningerUdo Beier med publikum.
2.jpg
271 visningerLandgang ved Hørnum. Strømmen var 5 km/t.
1.jpg
280 visningerPeter Unold før starten ved Südwesthörn. Vi er nødt til at afvente højvand for at komme på vandet, og få medstrøm.