Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Nyt fra udvalgene RSS
VEDRØRENDE VÆRKSTEDSINDRETNING
Angående opvarmning mm
Avatar
Mich S #1
Member since Oct 2011 · 415 posts · Location: Michael Stoltze - 50309910 - Holmstrup - Aarh V
Group memberships: Tidligere medlemmer
Show profile · Link to this post
Subject: VEDRØRENDE VÆRKSTEDSINDRETNING
Så er der indkøbt en god petroliumsovn (til 1700 kr) (og med alle nødvendige automatiske sikringssystemer) til opvarmning af værkstedscontaineren - og netop petrolium idet det er den billigste og bedste løsning ifm optørring af Gel-Coat og Epoxy mm og dér... Petroliumsovnen er forsynet med væltesikring, automatisk og termostatstyret (og kan efterlades tændt uden opsyn), selvrensende, ilt- og ventilationssikret og forbruger ganske lidt petrolium / time / døgn (jvf justerbar effekt mellem 0,8 og 3,2 kw (6-28 gr C) med et brændstofforbrug på hhv 0,083 og 0,313 liter / time (den store brændstoftank på 5,4 liter giver en brændetid på op til ca 65 timer (2½ dag) og 1 liter lugtfri og svovlreduceret renset petrolium koster ca 10 kr). Der bliver opsat et CO-alarm-meter i værkstedet samt hygrometer mm. Meningen er OGSÅ at medlemmer som ønsker/behøver værkstedplads ifm især optørring af Gel_Coat og Epoxy-reparationer af private kajakker og pagajer mm selv betaler for petroliumsforbruget. Den rette type Petrolium kan købes af klubben. Værkstedscontaineren er / bliver forsynet med en tidsreguleret automatisk kraftig el-ventilator / udsug. Ps ) Gas-opvarmning dur ej i en stålcontainer (= fugtig varme) og el-opvarmning kan blive / er en kostelig affære - og containeren er kun delvist varme-isoleret. Petroliumsopvarmning er effektivt, hurtigt-opvarmende og relativt billig samt at ovnen kan indstilles til en bestemt temperatur og kan holde sig dér (vigtigt ifm optørring af Ge-Coat og Epoxy) mm - derfor denne løsning. Pr ca januar 2017 forventes værkstedet at være fuldstændigt udstyret / opsat med de nødvendige fasciliteter og udstyr, men kan sagtent og allerede nu bruges til mange reparationer.

Jvf flg link mht brug af ovnen : https://www.frishop.dk/pi/Zibro-LC-32-laserkamin-0-8-3-2-k… & https://www.bygma.dk/vvs/varme/petroleumsovne/zibro-laser-…(100p183890)/ -  En brugervenlig dansk papir MANUAL / BRUGERVEJLEDNING ligger i værkstedet og/eller forefindes på klubbens PC´er.

[Image: https://s15.postimg.org/3ye1q54wb/ZIPRO_LC_32.png]

- og pva MATERIALEUDVALGET
michael stoltze
This post was edited 4 times, last on 2016-11-12, 17:44 by Mich S.
Dorte GT #2
Member since Sep 2009 · 447 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
Subject: Hvordan booker man tid i værkstedet?
Hejsa.

Jeg går ud fra at det er materialeudvalget som står for værkstedet, og dermed også har en vejledning til hvordan man booker tid/plads i værkstedet, og almindelige ordensregler når man bruger det? Kunne man ikke lave en lille info om dette her i tråden, eller andetsteds på vores hjemmeside, så medlemmerne ved hvad de har at rette sig efter? Hvis det bare er mig der er lidt langsom og ikke har fundet ud af hvor oplysninger om dette allerede findes underskylder jeg på forhånd, men så kan i måske besvare denne forespørgsel med et link til hvor retningslinjerne kan findes. :-)

Mvh

Dorte GT
Avatar
FrankBTh #3
Member since Feb 2012 · 1120 posts
Group memberships: Bestyrelsen, Members
Show profile · Link to this post
Du er skam ikke den eneste uvidende Dorte.

Var det ikke smartest at man kunne booke det via rokort ?

Frank B. Th.
Avatar
Mich S #4
Member since Oct 2011 · 415 posts · Location: Michael Stoltze - 50309910 - Holmstrup - Aarh V
Group memberships: Tidligere medlemmer
Show profile · Link to this post
Subject: ... angående ovennævnte forespørgesel vedrørende brug og reservation af værkstedet
... der kommer selvfølgeligt informationer og opslag vedrørende brug af værksted-containeren og hvad dér tilhører - vi er desværre ikke kommet så langt i programmet med indretningen osv.  Jeg (som Frank) vil også foreslå at man reserverer brug af containeren via www.rokort.dk - eller andet ! Materialeudvalget samt Alfred o.a. kommer med et bud på hvordan og hvorledes mm... indtil videre kan man blot gøre begrænset brug af containeren - dvs uden opvarmning - idet der mangler opsætning af el-ventilator mm. Pr januar-februar forventes værkstedet at kunne ibrugtages af alle incl vejledninger !

Ps ) Jeg tror ikke at der bliver vanskeligheder og/eller de større vejledninger mht brug af værkstedet... blot mht brug af epoxy og gel-coat og rette beskyttende underlag via en opstillet rulle brunt papir... petroliumsovnen skulle være / er ligetil og simpel at indstille samt den kommende tidsregulérbare ventilator... Herudover almindelig ordenssans samt oprydningspligt : at lægge ting & sager tilbage på den samme plads, hvor de/det er taget fra osv...
michael stoltze
This post was edited 4 times, last on 2016-11-18, 18:07 by Mich S.
Dorte GT #5
Member since Sep 2009 · 447 posts
Group memberships: Members
Show profile · Link to this post
OK - min konklusion er så, at man i princippet godt kan bruge værkstedsrummet nu, men man kan bare ikke booke det? Altså at man bare tager chancen og dukker op og går i gang, hvis der ikke er andre i forvejen som anvender det allerede og optager pladsen. = Almindeligt anarki ;-)

/DGT
Avatar
Alfred (Administrator) #6
Member since Nov 2004 · 484 posts
Group memberships: Administrators, Bestyrelsen, Instruktører, Members
Show profile · Link to this post
Værkstedscontaineren er oprettet i Rokort som nr 500 og kan reserveres.

Indtil videre kan man reservere ét døgn ad gangen. Dermed kan man lave noget en hverdagsaften og fjerne kajakken den efterfølgende aften. Dog med det forbehold at materieludvalget har fortrinsret.

Som Michael skriver, så er indretning ikke færdig endnu, og indtil containeren er helt "frigivet" skal der tages hensyn til det arbejde der er med indretning, ventilation osv.

mvh
Alfred
Pauline.kj #7
User title: pauline.kj
Member since Mar 2011 · 280 posts
Group memberships: Instruktører, Members
Show profile · Link to this post
Der bliver bare super og 1000 tak til jer, der har lagt timer og energi i det at, vi nu også har et værksted  :-)
Kh
Pauline
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20090606-dev, © 2003-8 by Yves Goergen
Current time: 2019-09-18, 17:11:42 (UTC +01:00)